• 1403/11/08 - 14:32
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
سرپرست سازمان امور عشایر ایران:

باید نقش عشایر در پیروزی انقلاب تبیین شود

 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد همه ما وظیفه داریم نقش عشایر در پیروزی انقلاب اسلامی و تحکیم و صیانت از آن را تبیین کنیم.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در نشست ویدئوکنفرانسی مدیران امور عشایر سراسر کشور نقش تاریخی و برجسته عشایر کشور در پیروزی انقلاب اسلامی را یادآور شد و افزود: جامعه عشایری در وقوع انقلاب پیشرو و سردمدار مبارزه با استعمار و استبداد بودند و در زمان طاغوت لوله تفنگ عشایر سلحشور به سمت استثمار بود و با رهبری معمار کبیر انقلاب اولین راهپیمایی مسلح علیه طاغوت توسط عشایر جنوب کشور انجام شد.
 
وی ادامه داد: عشایر در حفظ تمامیت ارضی و دفاع از ارزش‌های انقلاب پیشقدم بوده و هستند و همه ما وظیفه داریم نقش آنان در امنیت ملی و استقلال کشور و فداکاری‌ها، جانفشانی‌ها و افتخارآفرینی ها و حضور و بروز آنان در تثبیت، حراست و صیانت از انقلاب اسلامی را تبیین کنیم.
 
میرزاوند با بیان این که جامعه عشایری بیش از ۱۰ هزار شهید و هزاران جانباز تقدیم انقلاب کرده‌ است، گفت: عشایر نقش‌آفرینی موثری در جنگ تحمیلی داشته اند و باید مورد تکریم قرار بگیرند.
 
خدمات‌رسانی به جامعه عشایری وظیفه اصلی سازمان است
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان این که وظیفه اصلی سازمان خدمات‌رسانی به عشایر و سپس تسهیل ارائه خدمات به این جامعه توسط سایر دستگاه‌ها است، افزود: باید نقش عشایر در اقتصاد، تامین امنیت غذایی، مدیریت محیط زیست و خدماتی که در طول تاریخ برای کشور داشته‌اند را تبیین کنیم.
 
وی با ابلاغ سلام گرم ریاست محترم جمهور به عشایر کشور، گفت: به توصیه وزیر جهاد کشاورزی هدف ما خدمت‌رسانی به موقع به جامعه عشایری و حفظ هویت ایرانی و اسلامی و تکریم آنان است و تمام امکانات را به کار بگیرید تا خللی در خدمات‌رسانی به این جامعه مولد و بهره‌ور وارد نشود.
 
آسیب‌شناسی فعالیت‌های تعاونی‌های عشایری
 
میرزاوند با تاکید بر کارآمدی، بهره‌وری و استفاده از کارشناسان خبره در تعاونی‌های عشایری، اظهار کرد: باید آموزش ارکان تعاونی‌های عشایری مدنظر قرار بگیرد و مسایل حقوقی برای آنان تبیین شود و مدیران عامل تعاونی‌های عشایری به صورت حرفه‌ای و قانونی انتخاب شوند.
 
وی افزود: تعاونی‌های عشایری باید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری را که نیمی از سرمایه آن متعلق به دولت و نیم بیشتر آن نیز متعلق به خود عشایر است را افزایش دهند.
 
این مقام مسوول با ذکر اینکه امروز در دنیا سازمان‌های مردم نهاد و  NGOها و ثمن‌ها، رابط بین دولت و مردم هستند، افزود: فعالیت تعاونی‌های عشایری مبتنی بر اقلیم و کوچ است و اگر بارش‌های خوبی در طول سال داشته باشیم، علوفه دستی مشتری نخواهد داشت.
 
میرزاوند
میرزاوند با اشاره به اینکه عشایر در زمستان در قشلاق حضور دارند و در شب عید سرمایه ای ندارند که به آنان نهاده دامی سه ماهه داده شود، گفت: به این ترتیب نهاده های ذخیره شده در انبارهای تعاونی‌های عشایری می ماند و در برخی از استانها این تعاونی ها ورشکست شده‌اند.
 
وی ادامه داد: از طرفی حمل و نقل نهاده ها مشکل است و بعضی از اقدامات نیز بر خلاف فلسفه وجودی اتحادیه‌ها است که این مسائل باید تبیین، آسیب شناسی و برای آنها چاره‌اندیشی شوند تا در آینده این مشکلات اتفاق نیفتد.
 
 
 
ضرورت توجه به نیرو و سرمایه انسانی
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه باید کمیته انتصابات و شورای سرمایه انسانی در امور عشایر استان ها راه اندازی و تقویت شوند، اظهار کرد: باید از جوانان حمایت کنیم تا با کسب تجربه، پیشرفت و ترقی کنند و به مدارج بالا برسند و در کمیته انتصابات بررسی شود کسانی که منصوب می‌شوند تاثیرگذاری لازم را می توانند داشته باشند یا نه.
 
وی با بیان ابنکه باید جذب نیروها متناسب با رشته‌های مورد نیاز باشد، گفت: باید تلاش کنیم تا افراد باسواد و کارآمد در راس کارها قرار بگیرند و برنامه های یک ساله، دو ساله و پنج ساله برای نیروهای انسانی داشته باشیم و با آزمون و ایجاد رقابت، شایسته‌ترین افراد را در راس کارها قرار دهیم و همچنین منفعل شدن نیروها را نیز آسیب شناسی کنیم.
 
میرزاوند با بیان اینکه بدون توجه به نیروی انسانی و کارشناسان نمی‌توان امور را به نحو مطلوب پیش برد، گفت: اگر می‌خواهیم یک سازمان پویا، بهره ور و کارآمد داشته باشیم باید منزلت کارکنان را رعایت کنیم و فضای رشد را برای همه فراهم کنیم.
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: همه ما در یک تیم هستیم و باید دست به دست هم دهیم و با هم‌افزایی و تعامل و کار کارشناسی، سطح سازمان را ارتقا دهیم و وظایف قانونی خود را در خدمت رسانی به جامعه عشایری انجام دهیم.
 
 
 
وفاق ملی یعنی همدلی فارغ از نگاه سیاسی و قومیتی
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در تبیین وفاق ملی، ابراز داشت: وفاق ملی یعنی همدلی، یعنی هر کسی باید یک گوشه کار را برعهده بگیرد و فارغ از نگاه سیاسی و قومیتی، درد و رنج و مشکلات مردم و عشایر را برطرف کند و ما هم تمام قد در خدمت کسانی که برای کم کردن مشکلات قدم بر می دارند هستیم و شرایط لازم را برای آنها فراهم می‌کنیم.
 
وی توجه به امور رفاهی کارکنان در چارچوب قانون را یکی از وظایف اصلی عنوان کرد و افزود: در سازمان کارگروه ویژه­ برای مسکن همکاران راه‌اندازی خواهیم کرد و از برنامه ها و ابده ­های افراد در این زمینه استقبال می­کنیم تا بتوانیم مشکلات همکاران در زمینه مسکن را برطرف کنیم.
 
میرزاوند گفت: کار برای عشایر تعطیل بردار نیست و موضوع صعوبت کار همکاران از اولویت‌های سازمان است و اگر همدلی و تعامل داشته باشیم و به یکدیگر احترام بگذاریم می ­توانیم مشکلات را برطرف کنیم.
 
وی با تاکید بر حفظ شأن کارشناسان، افزود: کارشناسان تحلیل و جمع‌بندی اطلاعات را انجام می دهند و نظرات آنان در تصمیم گیری مدیران اثرگذاری زیادی دارد و باید توجه به آنان در اولویت باشد.
 
 
 
احیای اعتبارات راه های عشایر در سازمان برنامه و بودجه
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران به کمیسیون ماده ۲۳ برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: بودجه و اعتبارات سازمان در پروژه‌های ملی برای پنج سال آینده و در برنامه هفتم توسعه احیا شده و با سازمان برنامه و بودجه به توافق رسیده‌ایم که ایلراه‌های عشایر دارای حدود و ثغور و حریم مشخص باشند و طبق یک دستورالعمل معین، ایلراه‌ها را  تثبیت کنیم تا مورد تصرف قرار نگیرند.
 
میرزاوند با بیان اینکه GIS از نیازهای ضروری امروز است، گفت: بایدUTM  راه ­ها و سرپناه‌ها و یوردهای عشایر ثبت و خدمات به عشایر از این طریق ارائه شود و در این زمینه از ظرفیت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و سازمان نقشه برداری کشور استفاده خواهیم کرد.
 
 
 
پروژه های عشایری شناسنامه دار می شوند
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه باید پروژه ها در مناطق عشایری شناسنامه داشته باشند و پروژه‌های نیمه تمام هرچه سریعتر تکمیل شوند، اظهار کرد: اجرای هیچ پروژه ای بدون توجیه فنی و تایید ستاد سازمان قابل پذیرش نیست و در این زمینه دستورالعملی با همکاری سازمان برنامه و بودجه تدوین و به استان­ ها ابلاغ خواهند شد تا کارها به صورت کارشناسی و اصولی انجام شود.
 
وی با یادآوری اینکه نباید استحصال آب را فراموش کنیم و از دانش بومی عشایر نیز در این زمینه استفاده کنیم، گفت: باید شرکت‌های دانش بنیان را فعال کنیم تا در موضوع تصفیه آب در مناطق عشایری مجوزهای لازم را کسب و با همکاری با آبفا، آزمایشگاه‌های سیار برای بررسی کیفیت آب در مناطق عشایری حضور پیدا کنند.
 
میرزاوند و بان اینکه در حوزه پنل‌های خورشیدی نیز تلاش می‌کنیم این پنل‌ها هرچه زودتر به دست عشایر برسند، افزود: باید اولویت بندی کنیم تا خدمات مورد نیاز عشایر به بهترین شکل به آنان ارائه شود.
 
وی با اشاره به سهم عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، گفت: اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده یک فرصت ارزشمند است که باید به بهترین شکل ممکن از آن برای خدمات رسانی به جامعه عشایری استفاده کنیم. میرزاوند افزود: اختصاص سهم عشایر از مالیات برارزش افزوده درحال حاضر مبتنی بر سرشماری قبلی است و باید با تعامل با مرکز آمار ایران این مشکلات را برطرف کنیم.
 
 
 
عشایر نباید در تامین نهاده دامی مشکل داشته باشند
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا عشایر در تامین نهاده دامی مورد نیاز خود به ویژه در شرایط خشکسالی‌ مشکل نداشته باشند، گفت: عشایر وقتی دام‌ خود را از دست می دهد تمام هست و نیست خود را از دست داده است.
 
وی تاکید کرد: باید ذخیره ژنتیکی دام عشایر که یک سرمایه ملی است را حفاظت کنیم چراکه اگر این ذخیره ژنتیکی از بین برود کل کشور خسارت خواهد دید.
 
میرزاوند با بیان اینکه عشایر بیشترین مشکل را با منابع طبیعی دارند، ابراز داشت: باید بیشترین تعامل را با منابع طبیعی و آبخیزداری داشته باشیم تا به یک تفاهم و توافق و زبان مشترک یا یکدیگر برسیم. در این زمینه کارگروه ویژه مرتع را راه‌اندازی می‌کنیم تا مشکلات عشایر در حوزه مرتع از طریق این کارگروه پیگیری شود.
 
وی گفت: برخی وجود عشایر را برای مراتع مضر می‌دانند در حالی که با نگاه کارشناسی، وجود عشایر به تعادل مراتع کمک می کند و این ایجاد تعادل نیز منجر به حفظ مراتع می‌شود.
 
 
 
خارج کردن اقتصاد عشایر از تک محصولی
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: باید از هر فرصتی استفاده کنیم تا اقتصاد عشایر را از تک محصولی خارج و اقتصاد چند محصولی را در مناطق عشایری تبیین و ترویج کنیم.
 
وی با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: در جامعه عشایری تولید بدون مشارکت امکان‌پذیر نیست.
 
 
 
توجه به نیازهای فرهنگی عشایر با تعامل با دستگاه ها
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اهمیت توجه به نیازهای فرهنگی عشایر، بیان داشت: یکی از نیازهای جامعه عشایری موضوعات فرهنگی است و تمام قد در کنار دستگاه های فرهنگی برای ارائه خدمات مورد نیاز عشایر ایستاده ایم.
 
وی با اشاره به برگزاری همایش نماز عشایر در خوزستان، تاکید کرد: باید براساس قانون دستگاه‌های مسئول در حوزه فرهنگی را پای کار بیاوریم تا وظایف خود نسبت به جامعه عشایری را انجام دهند. نماینده محترم ولی فقیه در وزارتخانه و سازمان، شرح وظایفی در حوزه مسائل فرهنگی و مذهبی دارند و ما هم تمام قد در کنار ایشان هستیم.
 
میرزاوند خاطرنشان کرد: من از دل جامعه عشایری برخاسته‌ام و نیازها و کمبودهای آنان را به خوبی می‌شناسم و باید با هم‌افزایی و تعامل و کار کارشناسی وظایف قانونی خود را  نسبت به عشایر انجام دهیم.
 
 
 
استفاده از افراد متخصص در روابط عمومی
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران ارتقای واحدهای سازمانی را از اولویت‌های برنامه خود عنوان کرد و گفت: امروز نقش روابط عمومی ها در سازمان ها و دستگاه ها بسیار مهم است و امور عشایر استان ها باید از افراد متخصص در روابط عمومی ها استفاده کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه روابط عمومی ها در امور عشایر استان­ ها به عنوان صدای عشایر هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند، به اهمیت بخش حقوقی و دقت در تنظیم قرادادها، مطالعات،  ارزیابی عملکرد و پدافند غیرعامل در حوزه عشایر نیز اشاره کرد و ابراز داشت: بخش زیادی از زندگی عشایر مرتبط با حوزه پدافند غیرعامل است که می ­بایست با جدیت پیگیری شود.
 
میرزاوند همچنین گفت: مستندسازی اموال سازمان از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه این اموال، اموال ملی و بیت المال هستند و یکی از وظایف ما نیز حفاظت از بیت المال است.
 
 
 
پالایش آمار عشایر و بررسی مشکلات به صورت منطقه ­ای
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی در حوزه عشایر، سرشماری و به­ روزرسانی جمعیت آنان است و باید تلاش کنیم کسانی که از سرشماری جا مانده اند به جمعیت عشایری کشور افزوده شوند.
 
وی گفت: باید استان ها را منطقه‌بندی کنیم و به صورت منطقه‌ای مشکلات عشایر هر منطقه را بررسی و پیگیری کنیم. کارگروه‌ها باید بر مبنای وظایف دفاتر تخصصی تشکیل شوند و از پتانسیل متخصصین در این کارگروه­ ها استفاده شود.
 
میرزاوند تامین آب عشایر را از اولیت های سازمان ذکر کرد و گفت: با وزارت نیرو رایزنی می‌کنیم تا به صورت قانونی، از خط های انتقال آب در مناطق مختلف کشور، سهمی هم برای عشایر آن منطقه اختصاص یابد.
 
 
 
52 دستگاه تکلیف قانونی برای خدمات رسانی به عشایر دارند
 
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه ۵۲ دستگاه مکلف به خدمات رسانی به جامعه عشایری هستند، گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیئت وزیران و دستورالعمل ده بندی شهید رئیسی، این دستگاه ­ها الزام قانونی برای خدمات رسانی به جامعه عشایری دارند.
 
وی گفت: سهم عشایر از اعتبارات دستگاه‌ها باید تخصیص داده شود و خدمات رسانی به آنان توسط سایر دستگاه‌ها انجام و مطالبات به حق عشایر برآورده شود و باید پیگیری کنیم تا آیین نامه ساماندهی عشایر از طریق دولت یا مجلس به قانون تبدیل شود.
 
میرزاوند تاکید کرد: امور عشایر استان ها برگزاری شوراهای عشایری در استانداری ها را پیگیری و از طریق فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها نیز شورای عشایری شهرستان ها برگزار و اهمیت و جایگاه عشایر به خوبی تبیین شود.
 
وی با بیان اینکه در ماده ۷۷ قانون شوراها، روستاها دارای دهیار هستند که مطالبات روستاییان را پیگیری می کنند، گفت: همانگونه که روستاها دارای دهیار هستند، عشایر نیز نیازمند ایلیار هستند تا مشکلات و نیازهای آنان را پیگیری کند و از طریق مجلس و معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سایر نهادها پیگیری می کنیم تا در قانون شوراها، ایلیار برای عشایر تعریف شود.
  • گروه خبری : سازمان امور عشایر ایران,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 192348
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان امور عشایر شرافی طهرانی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان امور عشایر شرافی طهرانی